Șef secție –  Gutiera BIDEAC

medic obstetrician-ginecolog, categoria superioară  

022-83-23-66

ginecologie.scms@ms.md

Secția ginecologie  prezintă o subdiviziune curativă-diagnostică si chirurgicala specializată  predestinată pentru acordarea asistenței medicale specializate şi de înaltă performanță pacienților cu maladii  ginecologice.

În cadrul secției activează 2 medici de categorie superioară  precum și 6  personal medical cu studii medii (5 categorie superioară).

Actualmente, secția funcționează pe 30 de paturi de profil ginecologic. Secția dispune de saloane pentru 1, 2 și 4 pacienți, săli de proceduri, de manipulații, cabinet consultative, sala de relaxare pentru pacienți, blocuri sanitare și cantină pentru bolnavi.

Sarcinile secției:

  • Tratarea maladiilor ginecologice.
  • Promovarea modului sănătos de viață.
  • Informarea populației despre masurile de profilaxie a bolilor ginecologice și masurile de contracepție, si complicațiile după întreruperea sarcinii.

Maladiile tratate în secție:

  • Procesele inflamatoare cronice si acute.
  • Chiuretaje uterine diagnostice.

Intervenții chirurgicale: laparotomie (histerectomie totala si subtotala), chistectomie, extrauterine. Laparoscopii cu scop de tratament si diagnostic. Tratamentul sterilității, colposcopie, tratamentul prolapsului genital. Întreruperea sarcinii până la 12 s.o. Investigarea si tratamentul ginecopatelor.

Anual, în secție, se tratează circa 1000 de bolnavi cu patologii ginecologice. Pentru tratamentul bolnavilor în secție se utilizează diverse metode de investigații și tratament.