Șef secție –  Stella Oprea

medic – gastroenterolog, categoria superioară  

022 267 087, 022 267 007

geriatrie2.scms@ms.md

Secția Geriatrie Nr.2 este o subdiviziune a Spitalului Clinic al MS,M și PS a R.Moldova , predestinata tratamentului pacienților vârstnici și se desfășoară pe 60 paturi, amplasate în saloane cu 1, 2, 3 și 4 paturi.

            Secția GeriatrieNr.2 este condusă de Dr. Stella Oprea, medic gastroenterolog, categoria superioară, membru al asociației „Hepateg” din R. Moldova, membru al asociației gastroenterologilor din România, medic consultant în Organizația Internaționala pentru Migrațiuni și UNDP. Dr. Stella Oprea și-a obținut calificarea prin nenumărate cursuri de perfecționare, conferințe naționale și internaționale, atât în Republica Moldova, cât și în România, SUA, Germania, Austria, Rusia, Ucraina.

În secție activează colaboratori ai Catedrei de Geriatrie și Medicina Muncii a Departamentului de Medicină Internă a Universității de Stat de Medicină și Farmacie “Nicolae Testemițanu “, în frunte cu conferențiarul universitar dl Valentin Calancea, care asigură funcționalitatea și tratamentul eficient în situații complicate și stări decompensate la pacienții vârstnici, internați cu diferite maladii cronice.

Spectrul maladiilor  cronice care sunt tratate în secție este vast și include patologii cronice ale sistemului cardio-vascular, sistemului nervos central și sistemului digestiv, sistemului osteoartricular și urinar. Serviciile medicale calitative în secție sunt asigurate prin munca zilnică a unui colectiv prietenos de asistente medicale de categoria superioară, conduse de asistenta principal Lucia Plăcintă.

În secție activează medici de categoria superioară și categoria intai . antrenați  în conferințe naționale și internaționale, în  cercetări științifice și studii clinice sub conducerea colaboratorilor universitari, care mențin relații de colaborare cu Institutul de Geriatrie și Gerontologie Ana Aslan din București, participând la conferințe, simpozioane și stagiere de scurtă durată în această instituție, căpătând  cunoștințe noi în abordarea unui  pacient vârstnic și tratarea maladiilor cronice, agonisite pe parcursul anilor  ceea ce permite ameliorarea stării generale nu doar în plan fizic, dar și a stării  psiho-emotionale a pacienților.

Pregătirea profesionala a medicilor și asistentelor medicale  permite  asigurarea unor servicii medicale de calitate înaltă pacienților vârstnici (peste 65 ani), care la sfârșitul tratamentului pleacă acasă nu doar cu durerea fizică dispărută ori micșorată, dar și cu sufletul împăcat,  cu dispoziția ridicată, cu speranța de viitor și dragostea de viață. Deoarece  încep sa înțeleagă, că bătrânețea nu trebuie să fie o povoară.

A-ți menține inima neridată, a fi plin de speranță, bunătate, veselie,

respect, aceasta înseamnă să triumfezi peste bătrânețe !

Obiecvtivul principal al colectivului secției  GeriatrieNr.2 :

  Asigurarea  în continuare a atmosferei de bună armonie în secție, succesivitate și relații de bună colegialitate în colaborare cu subdiviziunile spitalului, crearea unor condiții calme și creative în activitatea cotidiană.

ᐅ  Tratarea pacienților secției cu grijă și respect, acordarea ajutorului maximal și optimal în toate problemele medicale ale fiecărui pacient în parte, luând în considerație aspectele sociale și familial, care lasă amprenta asupra stării generale a pacientului după principiul:  ”Tratează persoana, nu doar boala”.