Șef secție –  Alexandr PERETEATCO

medic cardiolog, categoria superioară  

022 83-48-71

cardiologie.scms@ms.md

Secţia cardiologie prezintă o subdiviziune curativă-diagnostică specializată pentru acordarea asistenţei medicale specializate şi de înaltă performanţă pacienţilor cu maladii sistemului cardiovascular.

În cadrul secţiei activează 2 medici cardiologi de categorie superioară,

precum şi 3 asistente medicale cu categorie superioară.

Actualmente, secţia funcţionează pe 40 de paturi, din care 20 sunt de profil cardiologic şi 20 paturi de profil reabilitarea cardiologică. Secţia dispune de saloane pentru 1, 2 sau 3 pacienți, sală de procedură, blocuri sanitare şi cantina pentru pacienţi, cabinet de diagnostic funcţional.

Secţia reprezintă baza Clinică  a Catedrei de Boli interne şi semiologie a Universităţii de Stat de  Medicină şi Farmacie “N. Testemiţanu”, șef catedră dl Valeriu Istarati, d.h.ș.m., profesor universitar.

Sarcinile secţie:

  • Minimizarea simtoamelor maladiilor sistemului cardiovascular,

imbunătăţirea calităţii veţei, promovarea modului sănătos de veaţă;

  • Minimizarea progresării a bolilor cardiovasculare;
  • Îmbunătăţîrea prognosticului;

Maladiile tratate în secţie:

Hipertensiunea arterială

Angor pectoral instabil;

Aritmiile;

Insuficeinţa cronică

Annual, în secţie se tratează circa 1000 de pacienţi cu patologia sistemului cardiovascular. Pentru tratamentul bolnavilor în secţie se utilizează diverse metode (de la simple pînă la cele mai sofisticate) de investigaţii şi tratament cum ar fi:  ECG (în repaus); Holter ECG; Monitorizarea TA (24 ore); ECO CG+ Doppler; Treadmill- test (test cuefort fizic dozat);