Şef secţie Eduard Roman,

Medic anesteziolog-reanimatolog, categorie superioară

022-83-29-86

reanimare.scms@ms.md

Secţia anestezie şi reanimare este o subdiviziune specializată a Spitalului predestinată pentru asigurarea prin mijloace farmacologice și tehnice specifice a condițiilor necesare pentru desfășurarea actului chirurgical, a îngrijirii perioperatorii și a altor proceduri diagnostice/terapeutice, precum și pentru  suportul indispensabil pacientului critic pentru evaluarea și tratamentul disfunctiilor  acute de organ care au risc vital..

Activitatea secției se desfasoara in sala de operatie, in afara salii de operatie (imagistica, endoscopie, etc), dar si in saloanele de terapie intensiva sau saloanele de supraveghere postoperatorie.

Activitatea secției este axată pe următoarele domenii:

I. Anestezii pentru toate specialitatile:

  1. Anestezie generala cu intubatie orotraheala pentru interventii complexe.
  2. Anestezie generala pentru interventii scurte
  3. Anestezii de conducere:
  •  Rahianestezie
  •  Peridurala

II. Supraveghere postoperatorie complexa asigurata de o echipa formata din medic anestezist si echipa de asistente cu experienta in serviciul reanimare.

III. Examen preanestezic complex pentru a stabili riscul anestezico-chirurgical al pacientului.

IV. Basic Life Support si Advanced Life Support pentru urgente medico-chirurgicale

În secție sunt internaţi pacienţii imediat operaţi sau în stare foarte gravă, care au nevoie de tratament, îngrijire şi supraveghere permanentă din partea personalului medical. Medicul curant şi asistenţii medicali îngrijesc non-stop de persoanele ce se află în secție. Bolnavii sunt monitorizați prin utilizarea echipamentelor moderne. Pacienţii rămân internaţi în secție până la stabilizarea sigură a acestora.