Spitalul Clinic al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a fost reactivat ca spital cu profil COVID-19

Este deja a doua oară cînd Spitalul este implicată în acțiunile de răspuns la pandemia Covid-19. În perioada 17.03-15.05.2020 instituția a activat inițial în calitate de centru de triaj, ulterior ca spital predestinat pentru tratamentul pacienților Covid pozitivi de gravitate medie și ușoară.
În această perioadă Spital a efectuat examinară a 1341 persoane suspecte la Covid-19, din care 425 pacienți, la care testul a fost pozitiv, au fost tratați sau (în funcție de starea acestora) au fost transferați în alte spitale, iar restul 916, la care testul a fost negativ, au fost direcționați pentru monitorizare ulterioară în instituțiile de asistență medicală primară.
La finele lunii mai, Spitalul urma să revină la activitatea sa de pînă la perioada Covid, însă, în legătură cu agravarea situației epidemiologice din țară, de către MSMPS a fost primită decizia de a reactiva începînd cu 08 iunie curent spitalul pentru tratamentul pacienților Covid pozitivi.
La ziua de astăzi au fost activate primele 3 secții cu capacitatea ne 85 de paturi, inclusiv 5 de terapie intensivă, amplasate în Clinica nr.2 (str.Gh.Cașu, 37). La necesitate vor fi activate și alte secții suplimentare.

Share

Add Your Comments

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *