Ziua Mondială a Inimii marcată în Spitalul Clinic al MSMPS

       Începând cu anul 2000, data de 29 septembrie se marchează ca Ziua Mondială a Inimii, fapt care este o ocazie pentru a ne gândi mai mult la sănătatea noastră şi în special la inimile noastre.

       E alarmant faptul că bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate atât în Republica Moldova cît și în întreaga lume. Conform datelor  Federației Mondiale a Inimii cel puțin 80 % dintre decesele premature sunt datorate bolilor de inimă şi accidentelor vasculare cerebrale. Aceste decese pot fi evitate dacă principalii factori de risc, așa ca tutunul, alcoolul, dieta nesănătoasă și inactivitatea fizica sunt controlate.

      Cu prilejul Zilei Mondiale a Inimii în SC MSMPS au fost desfășurate un șir de activități axate pe profilaxia maladiilor cardiovasculare, scopul cărora este de a asigura echitatea sănătății inimii pentru toți, reducerii riscului bolilor cardio-vasculare și accidentelor vasculare cerebrale, precum și îmbunătățirii calității vieții, astfel promovînd un bun exemplu pentru generațiile viitoare.

     Nu uitaţi,  fiecare bătaie de inimă contează și este foarte important să avem grijă de inima noastră în fiecare zi!

     Să aveţi o inimă sănătoasă!

     

Share

Add Your Comments

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *